Nyheter Aktuelt

​Antall kommuner som har store problemer med å få rekruttert fastleger, er mer enn firedoblet på to år. Det viser tall Legeforeningen har innhentet.

- Dette rammer utvilsomt pasientene. Mangel på fastlege lokalt fører blant annet til vikarstafetter. Hyppige skifter av fastleger svekker kontinuiteten, sier president Marit Hermansen til Aftenposten i forbindelse med kartleggingen.

Regjeringen sitter nå og diskuterer postene i det neste statsbudsjettet. De må vise at de tar den eskalerende krisen i fastlegeordningen på største alvor – og følger opp med en tydelig satsing, uttaler Legeforeningen.

Hele saken kan leses på Aftenposten.no og status for hver enkelt kommune kan sjekkes.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer